esattila

Erre a helyre _én_ írok. Már amikor...

BOINC

Hazafelé

2010.04.16. 19:38 | esattila | komment

Valamelyik nap keróztam hazafelé, a Bakay-on elég hosszú sor állt, élve a kresz adta lehetőséggel az úttest szélén az álló autók mellett csorogtam előre. A sor eleje felé már az álló autók irányjelzését is elkezdtem figyelni, hogy megálljak mögötte, vagy beférek úgy elé, hogy lásson is. Nem volt jobbra irányjelző autó, ezért megálltam úgy, hogy az elsőt ne zavarjam, a másodiknak meg eléggé benne legyek a látóterében. Vált a lámpa, indul az első, állok a pedálon, hűzódok be még jobban a második sofőrjének a látóterébe, és mi történik?

Igen, az első jármű vezetőjének a kormány jobbra tekerésekor véletlenűl beleakadt a keze az irányjelző karjába és lefordult jobbra.

Címkék: kerékpár bakay jobbhorog

"Elsőbbsége annak van, akinek megadják."

2010.04.13. 19:22 | esattila | komment

Aham, persze. Hát hogyafenébene...

Szerencsére - vagy sajnos? - ritkán olvasok olyan tökös járművezetőkről, akik ezt komolyan is gondolják. A vonat esetében is.

A többi egyetértő?
A többi egyetértő még az IQfájter szintet sem éri el. Ha nagyon erőlködnek, akkor elérhetik a személyükre szabott szájkaratéka fokozat 137. kyu-ját. Mint felső plafont.

Címkék: kresz elsőbbség

Bringajogsi v0.0.1

2010.04.12. 21:00 | esattila | komment

Meguntam. Elegem lett azon értelmetlen kijelentés állandó újraolvasásából, hogy a bringára is jogsi kelljen.



Értelmetlen, mert a kerósok valamekkora részének van jogosítványa, csak éppen ez nem látható. ( A homloktetkó a láthatóságát megoldja, csak mi legyen, ha levizsgázik kocsira is? Varrják mellé zölddel, mi? )
Értelmetlen, mert a jogsi megléte nem jelenti a KRESZ szabályok betartását sem. ( Talán nem sorolnék példákat... )
Értelmetlen, mert 14 éves korban érvényes jogsija lehet bárkinek.


Nem értek egyet azzal, hogy tanítsák az iskolában. ( Most hirtelen nem emlékszem olyan tanárra, aki az előadásmódjával bármilyen tantárgyat megszerettetett volna velem. Bár lehet, hogy csak azért, mert amely tárgyakat jó tanárok tanítottak, azokat már eleve szerettem. )


A francért nincs még megcsinálva egy x ( x>=20 ) részes, részenként max. 30 perces Shrek jellegű KRESZ oktató rajzfilmsorozat, amit lehetne vetíteni az óvodákban és az iskolák első 3 osztályában, továbbá letölthető lenne a netről? Ha jól sikerül, a kölkök ott tipródnának, hogy mikor lesz a következő rész, meg nézzük már meg újra... Oszt fel se tűnne, hogy a megtanulták a szabályok jelentős részét. ( Ja, de. A szülőnek, amikor a kölök visszahúzza a piros lámpánál. )

Vagy egy számítógépes játék. Ha a 12-13/17-18 évesek sejtbiológiai és immunológiai tudásszintjét egész jól emelni lehet játékkal akkor miért ne lehetne ugyanezt megcsinálni a közlekedési alapismeretekkel a korábbi életkorban?

Címkék: kerékpár kresz bringajogsi

süti beállítások módosítása